Ingatlan adásvételi szerződés

Ingatlan adásvételi szerződés készítése

Az adásvételi szerződés szólhat ingóságról és ingatlanvagyonról, valamint minden esetben az eladó és vevő kötelezettségeiről. Az eladó ingóságának, ingatlanvagyonának átruházásáról nyilatkozik, míg a vevő arról, hogy megfizeti a kiszabott vételárat, és birtokba is veszi a szóban forgó dolgot.

 

Körültekintő ingatlan adásvételi szerződés

Ingatlan adásvétele

Mielőtt az adásvételi szerződés megírásra, aláírásra kerülne, az ingatlan jogi hátterét is célszerű megvizsgálni, bekérni a tulajdoni lapot is, melyből világosan kiderül, hogy kik a tulajdonosok, haszonélvezők, milyen teher van az ingatlanon (pl. zálog), illetve van-e egyéb olyan tényező, ami determinálhatja a fent nevezett szerződés megkötését.

Amennyiben az imént felsoroltak esetében bárminemű probléma felmerül, úgy a közüzemi tartozásokat és egyéb hátralékokat is átvilágíthatjuk. Ezt követően érdemes csak kialakítani a fizetési ütemezést, melyben lefektetésre kerül, hogy vevő milyen ütemben fizet, illetve az is, hogy mi a pénzének forrása (önerő, hitel, stb.). Annak érdekében, hogy az adásvételi szerződést véglegesíthessük, minden esetben szükséges ügyvédhez fordulni, hiszen ellenjegyzés nélkül az irat nem minősül hitelesnek.

Akár eladóként, akár vevőként szerepel a procedúrában, keresse fel Ön is 11. kerületi ügyvédünket és irodánkat!

 

További ingatlanjogi cikkeink: