Külföldi jövedelem alapulvétele tartásdíj esetében

Külföldi jövedelem alapulvétele tartásdíj esetében

november 19, 2016 Gyermektartás 0
Külföldi jövedelem alapulvétele tartásdíj esetében

 

A  törvény kimondja, hogy a kötelezett átlagos jövedelmét kell a gyermektartásdíj alapjául venni. A kötelezettnek arra tekintet nélkül kell megfizetnie a tartásdíjat, hogy milyen jogcímen részesül jövedelemben, itthon vagy külföldön kapja azt kézhez.

Szintén személyes tapasztalatok alapján elmondható, hogy a külföldi jövedelem esetén több tényező is szerepet játszik. Először is fontos a megfelelő tájékozódás a jövedelemmel kapcsolatban, hiszen a külföldi jövedelemhez kapcsolódó egyéb juttatásokat sokkal könnyebb eltüntetni, mint ha az magyarországi juttatás lenne. A másik szülő felé közölt információ korlátozott lehet, netán a külföldi számlához a másik félnek nincs hozzáférése.

Másik sarkalatos pont az, hogy a külföldi fizetések a magyar átlagjövedelmeknél általában jóval magasabbak, ezért az ügyvédek rendszeresen előállnak egy több százezer forintos tartásdíj-követeléssel. Ezen esetekben támaszul szolgál a gyermek indokolt szükségleteihez való igazodás, mely megakadályozhatja az irreálisan magas tartásdíjakat.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, teljes körű jogi tanácsadásért forduljon jogi képviselőhöz.