Hogyan indítsunk pert 2018-ban ügyvéd nélkül?

Hogyan indítsunk pert 2018-ban ügyvéd nélkül?

április 20, 2018 Hasznos információk 0
Hogyan indítsunk pert 2018-ban ügyvéd nélkül?

2018. január elsejétől hatályba lépett az új polgári perrendtartás mely nem csak az ügyvédek, bírók, de a jogi tudással nem rendelkező személyek életét is megnehezíti.


Az új jogszabály habár sok előnyös változással is jár, sajnos a nem ügyvéddel eljáró személyek dolgát sokban bonyolítja, tekintve, hogy mostantól egy 25 oldalas biankó kereseti kérelemmel lehet az eljárást megindítani.
Írhatnám, hogy nem kell megijedni, mivel ebből nagyjából 4 oldal csupán az érdemi, valóban kitöltendő rész, ellenben a kitöltendő részeknél sajnos elvárás jogszabály, érvelés és tényállás előadása, mely nem egyszerű feladat.
Ennek ellenére természetesen senkinek ne szálljon inába bátorsága, ne menjen el a kedve a pereskedéstől, csupán egy hosszabb kutatómunka kell azt megelőzze.
A kereseti kérelem minta letölthető a www.birosag.hu oldalról. Ezen az oldalon található továbbá a költségmentességre, vagy illeték kedvezményre vonatkozó nyomtatvány is, melynek kitöltésével lehetőségünk adódik kedvezményben részesülni a peres költségek megfizetése alól, amennyiben a jogosultak körébe valóban beletartozunk anyagi körülményeink alapján.