Válóperes ügyvéd, kell vagy nem?

Válóperes ügyvéd, kell vagy nem?

november 8, 2016 Válás, vagyonmegosztás 0
Válóperes ügyvéd, kell vagy nem?

 

Sokszor merül fel Ügyfeleink részéről, hogy kell-e ügyvéd egy válóperes eljárás lebonyolításához.

Erre a kérdésre mindig az ügy természetének ismeretében lehet csak válaszolni. Egy biztos, a válóper indítása előtt legalább egy konzultáció erejéig mindenképpen érdemes jogi képviselőt felkeresni. A feleknek ajánlott tudomást szerezni arról, hogy milyen jogaik vannak, hiszen egy esetleges ítélettel szemben már sokkal nehezebb fellépni, sőt, azokban a kérdésekben, amelyek nem a gyermekekkel kapcsolatosak, már csak igen kevés jogorvoslati lehetőség áll rendelkezésünkre.

Amennyiben a felek között már az eljárás elején összhang van, érdemes az egyezség megírásához, vagy legalább átolvasásához felkérni egy válóperes ügyvédet. Ha egyesség jön létre, akkor nem feltétlen szükséges ügyvédet az eljárásban való részvételre felkérni, hiszen ilyen esetekben a bíróság csupán a legfontosabb kérdésekben, röviden nyilatkoztatja a feleket a tárgyaláson.

Azonban ha a házastársak nem tudnak megegyezni, mindenképpen ajánlott jogi képviselőt megbízni, aki az egész eljárás során arra törekszik, hogy ügyfele érdekei maximálisan érvényesüljenek.

Jelen tájékoztatás nem teljes körű, teljes körű jogi tanácsadásért forduljon jogi képviselőhöz!